Capital tango is het nieuwe tangotrio dat bestaat uit:
Martin de Ruiter: bandoneón, Andreas Suntrop: elektrisch gitaar, Annie Tångberg: cello
het repertoire bestaat uit een mix van traditionele tango's en eigen composities in nieuwe, zeer dansbare, arrangementen.


Annie Tångberg
Celliste Annie Tångberg is een muzikale omnivoor: een typische week kan bestaan uit een studiosessie met een popgroep, een experimentele muziektheater performance, spelen in het Metropole Orkest of een klassiek kamermuziek concert. En natuurlijk uit tango: eerder speelde ze in tangoseptet Gran Conjunto en tango-opera ‘Maria de Buenos Aires’ van Astor Piazzolla.
Ze speelde door heel Europa, de Verenigde Staten, het Midden Oosten, Brazilie, China en Suriname o.a. met haar eigen trio the West Side Trio, met het Lenine & Martin Fondse Orchestra, popzangeres Sonja van Hamel, Duo Percucello en diverse theaterproducties. Voor veel van deze projecten componeert zij ook de muziek. Geboren in Oslo, studeerde ze musicologie aan de Universiteit van Oslo en cello aan het Barrat-Dues Conservatorium. Tijdens een cursus op de Summer School of Jazz werd haar interesse gewekt voor improvisatie en nieuwe manieren van cello spelen. In Nederland haalde ze haar Master Kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. www.annietangberg.nl .

Andreas Suntrop
De van origine Duitse gitarist Andreas Suntrop studeerde jazz en lichte muziek aan het Rotterdams Conservatorium bij Joe Pass, Jim Hall en Klaus Flenter. Hij speelt in verschillende jazz-formaties, waaronder New Niks, het Jasper le Clercq 4, Polder-Band en het Elizabeth Simonian kwintet. Hij speelde al eerder tango: in Sexteto Canyengue.
Andreas werkte o.a met Eric Vloeimans, John Buijsman, Mimezine, Oene van Geel, Arend Niks, Vera van der Poel en Zapp4. Naast composities voor verschillende muziekformaties schrijft en speelt hij ook voor en in het theater. Hij werkte o.a voor het RO theater, theatergroep Aluin, Growing Up In Public. Samen met John Buijsman en Keimpe de Jong maakte hij de afgelopen jaren verschillende muziektheatervoorstellingen, waaronder Public Animal, Het uur van het konijn en Het alziend oor. Met actrice Daphne de Bruin en regisseur Paul Feld maakte Andreas de voorstellingen The bitch, in bed with Macbeth en Mrs God.

Martin de Ruiter
Martin de Ruiter speelt bandoneón sinds 1992, toen hij begon in ensemble Che Tango. In 1995 richtte hij het kwartet El Conjunto op, een gezelschap dat hij later uitbreidde tot het kwintet Conjunto Nuevo. Hij stond hiermee op podia in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Uruguay en Argentinië en verscheen in verschillende TV programma‘s (o.a. Reiziger in Muziek, Zaal Hollandia en De Wereld Draait Door) en op diverse festivals (o.a. Poetry International, Dunya-festival en Festival Internacional en Uruguay Viva el Tango). In de jaren hieraan voorafgaand studeerde hij accordeon aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, en kamermuziek aan het Rotterdams Conservatorium en speelde hij o.a. met Het Nederlands Blazersensemble, Nederlands Philharmonisch Orkest, Scapinoballet, Slagwerkgroep Den Haag en het Metropole Orkest, en werkte mee aan theaterproducties bij o.a. Toneelgroep Amsterdam en Het Nationale Toneel. Hij speelde solo-bandoneón in de tango-opera ‘Maria de Buenos Aires‘ van Astor Piazzolla in uitvoeringen in Nederland en Japan, en solo-bandoneón in de Misa Tango van Luis Bacalov en de Misa a Buenos Aires van Martin Palmeri. www.martinderuiter.com .

zie ook: www.capitaltango.com

CAPITAL TANGO audio
-la Yumba
-comp: O. Pugliese
-el Choclo
-comp: A. Villoldo
-DAFtango
-comp: A. Suntrop
-a Fuego Lento
-comp: H. Salgan

(photo Capital Tango by Eddo Hartmann)

WESTDEUTSCHE ZEITUNG: